Vaccinering och brandsriskprognos

Staben träffas 1 gång per vecka och gör avstämningar vad som händer och sker i världen och på hemmaplan. Covid-19 fortsätter att spridas och två vaccineringstillfällen ges framöver. Vi går mot varmare tider och det kan innebära att det blir torrt i skog och mark, följ gärna brandsriskprognosen.

Vaccination Foto: Mostphotos

Arbete med mottagande av flyktingar

Staben följer världsläget och deltar i olika nätverk och arbetsgrupper vi har i kommunen som arbetar med flyktingfrågan på olika sätt samt bland andra länsstyrelsen Dalarna.

Vi står beredda att kunna ta emot 92 flyktingar när behovet uppkommer. Totalt i Dalarna har Migrationsverket tilldelat Dalarnas län strax över 2500 platser som är fördelade på länets kommuner. Det är Migrationsverket som placerar personerna som söker uppehållstillstånd enligt EU:s massflyktsdirektiv.

Vaccinering

Under våren ha vi tillsamman med vårdcentralen erbjudit allmänheten att vaccinera sig i kommunhuset. Det har blivit en succé som kommer att fortsatta med två ytterligare tillfällen, 24 och 31 maj mellan kl. 14.00-19.00. Så passa på att droppa in och ta vaccin mot Covid-19.

Varmare väder och större brandrisk

Vi går mot sommaren och varmare väder och på kommunens hemsida kan ni ta del av brandriskprognosen som gäller. Här får du dagligen uppdaterad information om hur läget ser ut samt vid eldningsförbud vad som gäller. Du hittar brandsriskprognosen här.