Uppleva och göra

NATIONALDAGEN 2024

Nationaldagen inleds i Smedjebackens hamn kl. 11.00 med Ångans dag, Teater Skogshäxans hemlighet, tillsammans går vi ner till Norrbärke hembygdsgård för nationaldagsfirande med högtidstal, hälsa nya svenska medborgare, musik och kulturpriset delas ut.

Program i Smedjebackens hamn Nationaldagsfirandet inleds i Smedjebackens hamn i samarbete med föreningarna Barkens Ångbåtar och Barkens Järnväg kring ÅNGANS DAG kl. 11-16.00. Alla intresserade inbjuds att bekanta sig med både ånglok och ångbåt!

Kl. 12.00 Teater Carpa bjuder in till teateräventyret SKOGSHÄXANS HEMLIGHET för barn 6-11 år, hela familjen. Ingen föranmälan. Fri entré. ca 45 min.

Samling utanför Lokstallet med avmarsch kl. 13.30. Vi går längs Kyrkogatan till Norrbärke hembygdsgård där nationaldagsfirandet fortsätter. Längst fram går fanbärare och Symphonic Band och Blåslaget från Västerbergslagens Kulturskola.

Program på Norrbärke hembygdsgård (I händelse av regn flyttas programmet till Norrbärke kyrka)

Kl. 13.00 Serveringen öppnar

Kl. 13.15 Stråkorkestern från Kulturskolan spelar på tunet.

Kl. 14.00 Hälsningsanförande och presentation av de medverkande av Carin Runeson, kommunfullmäktigeordföranden i Smedjebackens kommun.

Blandade Kören sjunger under ledning av Mats Englund. Carin Runeson hälsar nya svenska medborgare välkomna.

Symphonic Band från Kulturskolan spelar.

Högtidstal av Thomas Björnhager, välkänd smedjebacksprofil. Nationalsången - Symphonic Band. Smedjebackens Manskör sjunger under ledning av Staffan Carlsson.

Smedjebackens kommuns kulturpris delas ut av Anders Kilström, vice ordf. i kulturutskottet, Smedjebackens kommun. ”En vänlig grönskas rika dräkt” med Blandade Kören och Manskören.

Dagen avslutas ca. 15.30

Varmt välkomna!