Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Marita - stödperson inom finskt förvaltningsområde

Marita arbetar sedan många år tillbaka som undersköterska i Söderbärke. Hon är född i Skinnskatteberg men flyttade till Oulainen i Finland fram till 1985 och dag bor hon i Fagersta.

Marita arbetar deltid med finskt förvaltningsområde som stödperson för den äldre finskspråkiga befolkningen i kommunen och hon nås säkrast onsdag-fredag mellan kl 08.00-16.00.
Du når henne på telefon: 0240-66 00 29 eller via e-post: marita.karjalainen@smedjebacken.se

Mer information från finskt förvaltningsområde

Den finska samrådsgruppen slog fast under 2015, vilket var det första året som Smedjebackens kommun var ett finskt förvaltningsområde, att största behovet av finskspråkigt stöd i Smedjebacken för närvarande finns inom äldreomsorgen. Samrådsgruppen ansökte hos Länsstyrelsen i Stockholm att få överföra medel av 2015 års statsbidrag till 2016 med syftet att anställa en finsktalande resursperson inom omsorgen. Ansökan beviljades och nu har det ettåriga projektet precis rullat igång!

Samrådsgruppen består av representanter för finska PRO, finska församlingskretsen i Svenska kyrkan, Smedjebackens Guldvaskare och Smedjebackens Finska förening samt kommunalrådet Fredrik Rönning och samordnaren Anne Seppänen för Smedjebackens kommun.

Kontakter för finskspråkstalande:

Assistent Eija Johansson på Werner Aspenströmbiblioteket i Smedjebacken (kommunens huvudbibliotek) kan hjälpa dig med biblioteksfrågor på finska.

Välkommen också med frågor och förslag till samordnaren Anne Seppänen för finskt förvaltningsområde i Smedjebacken på telefon 0240-66 02 83 och e-post: anne.seppanen@smedjebacken.se

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-10
Webbredaktör: Marie Johansson

Kontakt

Finskt förvaltningsområde
Anne Seppänen
Samordnare
Tfn: 0240-66 02 83
anne.seppanen@smedjebacken.se

Marita Karjalainen
Stödperson
Träffas säkrast ons-fre
Tfn: 0240-66 00 29
marita.karjalainen@smedjebacken.se