Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Akut hjälp

Om du eller en anhörig behöver hjälp i en akut situation finns stöd inom olika områden. Här hittar du viktiga telefonnummer.

112 - SOS Alarm

Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. Befinner du dig inte i en akut fara ska du inte ringa 112 utan använda dig av något av de andra nummer som finns för hjälp och information. Läs mer på sosalarm.selänk till annan webbplats

Polis 114 14

Telefonnumret till Polisen är 114 14 länk till annan webbplats. Vid akuta ärenden ska du alltid ringa larmtelefon 112. Länk till polismyndigheten i Ludvikalänk till annan webbplats

Socialtjänsten

Du kan ringa till individ- och familjeomsorgenlänk till annan webbplats under kontorstid för råd och stöd. Tfn reception: 0240-66 03 35 Socialjour efter kontorstid Utanför kontorstid når du vår socialjour länk till annan webbplatsvia larmtelefon 112. Beredskapen gäller ärenden som rör barn och ungdom, familjerelaterat våld och akut omhändertagande enligt lagen om vård av vuxna missbrukare (LVM).

Krisgrupp

POSOM står för psykiskt och socialt omhändertagande när det händer olyckor och katastrofer. En frivillig organisation som en extra resurs vid akuta och oväntade händelser med uppgift att lindra och förebygga psykisk ohälsa.
Här kan du läsa mer om kommunens POSOM-grupp.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sjukvårdsrådgivningen 1177länk till annan webbplats

Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt. De svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård. Till 1177 kan man ringa dygnet runt och få råd av en sjuksköterska eller hjälp med att hitta rätt i vården. På 1177.selänk till annan webbplats finns råd om vård från Sveriges landsting.

Hälso- och sjukvården i Smedjebacken

Sjukvårdsrådgivningen nås via Tfn 1177. 

Vårdcentralen i Smedjebackenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barn och ungdomspsykiatri BUP Ludvika Smedjebacken länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Psykiatriskmottagning i Ludvika och Smedjebackenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster länk till annan webbplats

Tfn 0240- 49 50 50 Akutmottagning tfn: 0225-49 44 00 vänder sig till hela vuxna befolkningen , från 18 år, som bor eller vistas i Dalarna med behov av akut hjälp vid allvarliga psykiska problem.

Brottsofferjouren BOJ 0200 - 21 20 19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Brottsofferjouren är en ideel förening, som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer.

BOJ i Ludvika-Smedjebacken
Tfn och och fax. 0240-104 70
boj.i.ludvika.smedjebacken@telia.com

Rädda barnens föräldrastödstelefonlänk till annan webbplats  Tfn: 020-786 786

Du kan vända dig till dit med frågor som rör barn och föräldraskap.

Röda korsets jourhavande kompis tfn 020-222 444

Jourtelefon bemannas 14.00 - 22.00 alla dagar av frivilliga organiserade av Röda Korset. Du kan vara helt anonym.
Jourhavande kompis chatt.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barnens hjälptelefon BRIS 116 11länk till annan webbplats

Till BRIS kan man ringa om man vill prat med någon vuxen.

BRIS Vuxentelefon - om barn Tfn: 077-150 50 50länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
BRIS tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få stöd samt information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp.
UMO- din ungdomsmottagning på nätetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan man hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer.

Kvinnofridslinjen 020-50 50 50länk till annan webbplats

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Anhöriga och närstående kan också ringa. Du kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen

Kvinnojouren Ludvika-Smedjebacken
Tfn: 0240- 199 10

Tjejjourenlänk till annan webbplats.selänk till annan webbplats


Sidan senast uppdaterad: 2019-10-07
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Kontakt