Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Daglig verksamhet

Personer i yrkesverksam ålder, som saknar förvärvarbete och inte utbildar sig, har rätt till daglig verksamhet om de tillhör LSS personkrets grupp 1 eller 2. Det är personer med utvecklingsstörning, autism/autismliknande tillstånd eller som har betydande och bestående begåvningsmässigt funktionshinder efter hjärnskada i vuxen ålder.

Den dagliga verksamheten ska ge den enskilde stimulans och en meningsfull tillvaro. Insatsen anpassas efter individuella behov, förutsättningar eller intressen. Den dagliga verksamheten kan vara på ett dagcenter eller på en annan arbetsplats.

I vår verksamhet på Almen dagcenter finns många olika sysselsättningar som grundar sig utifrån varje enskild persons behov och förmåga. Det kan vara allt från musik, legoarbete, utflykter, sinnesträning i upplevelserum, att hjälpa till med vissa transporter och vaktmästerisysslor, snickeriarbete, bakning, studiebesök, friskvård med mera.

Om man har behov av det kan man beviljas turbundna resor mellan hemmet och den dagliga verksamheten. Man får betala en kostnad för resorna.

Om du vill veta mer om verksamheten kan du vända dig till enhetschefen.
Om du vill ansöka om daglig verksamhet ska du vända dig till LSS-handläggaren.

Sidan senast uppdaterad: 2019-12-17
Webbredaktör: Teresa Ramqvist

Kontakt

Länk till LSS handläggare.

Marianne Pettersson
Enhetschef
Tfn: 0240-66 01 31

Almen
Tfn: 0240- 66 02 96

Besöksadress
Sveavägen 1, Smedjebacken