Smedjebackens kommun, till startsida

Avslutning för populär gånggrupp

I torsdags var det avslutning av gånggrupperna som träffats varje vecka under hösten i Barken Arena.
Inbjuden var Siw Östlund, chef på fritidsenheten, som fick träffa gruppen och prata om samverkan och den grupp som startats med Dalarnas Idrottsförbund, Region Dalarna (Vårdcentralen) och Omsorgsförvaltningen i förebyggande arbete mot ohälsa.

Gånggruppen som idag var sammanslagen bestod av 18 personer. De fick genomföra en sista test där de skulle göra uppresningar/sätta sig ned på en stol utan att hålla i sig under 30 sekunder och då uppge om deras tillit till den egna gångförmågan hade förbättrats, var lika eller försämrats.

Denna test hade även utförts vid upptakten av aktiviteten.
Alla hade förbättrat uppresandet ifrån stol, några med över 100% (!) och alla verkade ha fått bättre tillit till gångförmågan.
Sjukgumnast Kent visade bilder och pratade om vikten av hälsa och rörelse. Deltagarna fick sen en rundvandring på gymmet med förhoppning att detta skulle intressera. Efter det blev det fika med utvärdering och frågestund.
En mycket trevlig stund och alla verkade måna om att gruppen skulle få fortsätta för att hålla i den förbättrade formen de fått.

Sidan senast uppdaterad: 2019-11-14
Webbredaktör: David Wallman

Mer information

Här kan du skriva in mer information...