Smedjebackens kommun, till startsida

Invigning av eget kök vid Munkbogården

Här har man startat lite smått med egen matlagning till de boende, antingen lagar man lunchen eller middagen själv. Alla köksmaskiner finns än inte på plats men successivt kommer man att laga mer och mer egen mat. Tamila fick äran att klippa bandet som hölls upp av Mats Jakobsson, vice ordförande i omsorgsnämnden och Christopher Nilsson, kostchef.

Tamila klipper bandet vid invigning av Munkbogårdens kök.

Tamila klipper bandet vid invigning av Munkbogårdens kök.

Mats Jakobsson, vice ordförande höll ett kort tal om matens betydelse i vardagen. Hur viktigt det är att maten smakar bra, hur tallrikarna är utformade i färg för att det ska bli lätt att se vilken mat det är. Maten är också en social företeelse, där trivsel har en hög faktor samt att maten och drycken ska vara tilltalande. Kostpersonalen har kunskapen och sprider också kunskapen om mat vidare.

Kostchef Christopher Nilsson tackade alla för stödet att kunna genomföra egna tillagningskök på kommunens boende. Utan politiker, boende, medarbetare och kollegor hade det här inte varit möjligt. Det är en resa som nu påbörjats med Hedgården först ut och nu Munkbogården till att få egna tillagningskök. Målet är att vara klar 2018 med alla äldreboende.  

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-19
Webbredaktör: Evamari Anestedt

Mer information

Kostenheten
Christopher Nilsson
Tfn: 0240-66 03 11