Smedjebackens kommun, till startsida

Slutrapport från medborgardialogen

Sedan början på året har omsorgsförvaltningens hälsofrämjare, Solveig Bodare, drivit projektet som handlar om att förebygga fysisk och psykisk ohälsa hos kommunens äldre (75+) invånare.

Den första delen i projektet, medborgardilogen, är nu avslutad och sammanställd i en rapport som ni kan läsa härPDF (pdf, 207.1 kB)
Under besöken i kommunens byar har många idéer och tankar lyfts fram av byborna, allt från förslag på olika aktiviteter till diskussioner om för- och nackdelar med att bo i en mindre ort.

Under resten av året finns medel avsatta för föreningar att söka ersättning för vissa kostnader man har för aktiviteter som gynnar hälsan för de som är äldre. Det kan exempelvis vara ersättning för bensin när man skjutsar eller hämtar någon där den personen inte kunnat ta sig till aktiviteten på egen hand, eller kostnader för en studiecirkel som man vill anordna. Blanketten för att söka ersättning finns härPDF (pdf, 103.4 kB):

Nu kommer Solveig arbeta vidare i sitt projekt där nästa del kommer vara i att ta kontakt med de personer som uppgav sina kontaktupgifter i enkäten som omsorgsförvaltningen skckade ut förra våren. Tanken är att få än mer inblick i hur livet kan vara för en pensionär i en mindre by i Smedjebackens kommun idag.
Vi återkommer med vidare rapportering under året!  

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-05
Webbredaktör: Teresa Ramqvist

Mer information

Här kan du skriva in mer information...