Smedjebackens kommun, till startsida

Det väntas snö i Dalarna under tisdagsdygnet

Det väntas snö i Dalarna under tisdagsdygnet och SMHI har gått ut med en klass 2-varning och uppmanar trafikanter att ta det lugnt i trafiken.

Länsstyrelsen Dalarna skriver på sin hemsida:

"Under tisdagsdygnet passerar ett lågtryck österut över Svealand. I samband med det finns risk för stora snömängder. I Dalarnas län har SMHI utfärdat en klass 2 varning, där kan det på en del ställen komma mellan 10 och 20 cm snö under tisdagen. Friska till hårda byvindar är också att vänta. 

Störst nederbörd förväntas södra och sydöstra Dalarna att drabbas av. Enligt SMHI är det osäkert hur stor del av nederbörden i södra Dalarna som kommer att vara snö och hur stor del som kommer att vara regn. Klart är dock att nederbörden kommer påverka väglaget och att många bilister fortfarande kör på sommardäck. Därför uppmanas samtliga trafikanter att ta det lugnt i trafiken och planera sina resor med tanke på väglaget. 

Under onsdagen förväntas lågtrycket dra vidare österut, samtidigt som det kommer in kallare luft över Dalarna. Allmänheten uppmanas följa väderutvecklingen via SMHI och vara beredda på att det kan ske störningar i elförsörjningen."

Vinterdäck

Det är tillåtet att använda dubbdäck från 1 oktober till 15 april. Om det fortfarande är vinterväglag eller befaras komma snö får du använda dubbdäck även annan tid.

Från 1 december till 31 mars ska du ha vinterdäck på din bil om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria.

Läs mer på transportstyrelsen hemsida om vinterdäcklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Sidan senast uppdaterad: 2016-11-01
Webbredaktör: Cecilia Otterberg