Smedjebackens kommun, till startsida

Samarbete mellan Dala Mitt och Smedjebackens Räddningstjänst

Idag ingår Smedjebackens Räddningstjänst ett samarbete med Räddningstjänstförbundet Dala Mitt avseende larm och ledning.

Syftet med avtalet är att Dala Mitt bistår Smedjebackens räddningstjänst med systemledning och insatsledning i form av inre och yttre befäl och RCB.

Inre befäl finns vid SOS-alarm och om det inkommande larmet gäller räddningsinsats, kopplas inre befälet in och medlyssnar om rådande riskbild och kan därigenom behovsanpassa ytterligare räddningsstyrkor.

Yttre befäl har beredskap på ett rullande schema om 6 man. Om larmet är av sådan dignitet att det krävs flera resurser kommer det yttre befälet larmas, på samma sätt som räddningschef i beredskap (RCB) gjorde innan. Vid mindre larm klarar styrkeledare på plats tillsammans med brandmännen själva insatsen och yttre befäl behöver ej larmas.

Under två förmiddagar, i fredags och i måndags var personal från Dala Mitt och besökte brandstationen i Smedjebacken och presenterat sig och både gav och fick information.

Alla parter ser fram emot samarbetet och är överens om att det kommer underlätta mycket för våra styrkeledare och brandmän ute på insatser.

Sidan senast uppdaterad: 2019-01-30
Webbredaktör: Mona Hyttsten