Smedjebackens kommun, till startsida

Nyheter

Återvinning och V/A i Wessman Barken vatten och
återvinning AB från 1 juni

Under onsdagen, 1 juni, startar rent praktiskt arbetet i det nya kommungemensamma vatten- och återvinningsbolaget WBAB – Wessman Barken Vatten och Återvinning AB.

Ludvikas och Smedjebackens v/a- och återvinningsverksamhet samlas då i ett gemensamt driftbolag, med verksamhet i båda kommunerna men med ledning och administration samlad i Smedjebacken.

Vd:n Sabine Dahlstedt trädde i tjänst 1 april och ser nu fram emot att vara med och leda den nya organisationen.

  • Det ska bli väldigt intressant och spännande att få vara med från början. Att få jobba med återvinning känns som en viktig och mycket angelägen uppgift, säger hon.

Chefspositionerna i övrigt i WBAB innehas av Tommy Norgren (v/a), Tommy Brolin (strategi v/a) och Ola Nyström (återvinning).

Personal från Smedjebacken och Ludvika

I och med sammanslagningen erbjöds samtliga anställda inom berörda verksamheter i Ludvika kommun respektive Smedjebacken energi och vatten att följa med till WBAB, vilket de flesta även gjorde. Därför kommer förändringen inte att bli så stor när det gäller exempelvis vilka som tömmer soptunnan eller vem som svarar i kundtjänst.

Nytt bolag - nytt utseende

De förändringar som kunderna kommer att märka är bland annat att fakturor för sophämtning och vatten/avlopp kommer att se annorlunda ut - med en ny logotyp, som även kommer att finnas på personalkläder med mera.

Nya telefonnummer och e-postadresser

Nya telefonnummer kommer att gälla, enligt följande: Växeln har 0240-309 00 med öppettider 07.30-16.15 helgfria vardagar och lunchstängt 12.15-13.00. Kundtjänst har 0240-309 90, med öppet 09.00-15.00 och lunchstängt 12.00-13.00.

Den officiella e-postadressen till bolaget är info@wbab.se

Även de cirka 60 medarbetarna i WBAB kommer att ha nya telefonnummer och e-postadresser.

WBAB kommer inom kort också att lansera en egen hemsida, wbab.se

Vid akuta fel på vatten och avlopp utanför kontorstid

Vid akuta fel på vatten och avlopp utanför kontorstid går det att ringa 0240-66 06 14 för boende i Smedjebackens kommun och 0240-861 00 för boende i Ludvika kommun.

Wessman Barken Vatten och Återvinning AB (WBAB)

Sabine Dahlstedt, vd WBAB, 0240-309 01 (från 1 juni)


Sidan senast uppdaterad: 2016-07-06
Webbredaktör: Jan-Erik Kauppinen