Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Leveranssäkerhet

Leveranssäkerhet i elnätet kan anges med ett nyckeltal som kallas SAIDI = Medelavbrottstid för kunder i elnätet, beräknas som långa avbrott dividerat med antalet kunder i elnätet (ett långt avbrott är lika med eller mer än tre minuter).

SAIDI för Smedjebacken Energi Nät AB och alla avbrott (oplanerade och planerad och även störningar i överliggande elnät).

2013 = 112,5 min  (4st totalavbrott i överliggande elnät) en högspänningskabel skadas i Finnbo området i samband med kantklippning utefter länsvägen mot Borlänge.

2014= 158,2 min (3st totalavbrott i överliggande elnät),  högspänningsfel i Morgårdshammar en kabel i Kolbäcksån gick sönder av okänd orsak och ytterligare ett högspänningsfel i By området även där har en kabel gått sönder, orsaken ser ut att vara en tidigare rörschakt som gjort att kabeln sjunkit ihop.

2015= 26,3 min (1st totalavbrott i överliggande elnät),  högspänningsfel från Lugnet ut mot Kolares en kvist lade sig på en frånskiljaren.

2016= 163,8 min (1st totalavbrott i överliggande elnät 21 feb) , högspänningsfel på två jordkablar samtidigt i Smb och MH, även ett högspänningsfel i en kabel då ett jordankare slås igenom en kabel.

2017= 51 min ( 2st totalavbrott i överliggande elnät april och juni)

Vi har under många år bytit ut vår luftledning mot kabel i mark för att minimera väderrelaterade skador på vårt nät.

För övrigt så gör vi en risk och sårbarhetsanalys en gång om året, för att se om det är något som kan påverka våran leveranssäkerhet negativt.
En vanlig orsak till oplanerade avbrott är grävskador, så skall det grävas ta kontakt med oss innan, helst via (ledningskollen.se) då får ni kostnadsfri utsättning av våra ledningar, men även andras.

Vill ni veta mer om störningar som ni drabbats av så går det bra att kontakta oss via mail, per telefon eller ett besök här på Gunnarsvägen 7.
På Energimarknadsinspektions hemsida www.ei.se finns statistik för alla elnätbolag.


Sidan senast uppdaterad: 2019-02-22
Webbredaktör: Lars Boström