Evenemang

Kultur & Bibliotek arrangerar program för barn, unga och vuxna på olika platser året om. Tillsammans med andra aktiviteter i kommunen hittar du dem i Visit Dalarnas kalendarium genom den grå ikonen Evenemang längst ned på sidan.

Programmen på konsthallen MEKEN Länk till annan webbplats. och biblioteken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du även läsa mer om på hemsidorna.

Vill du att ditt evenemang ska finnas med i kalendariet? Fyll i Visit Dalarnas formulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


På gång hos Kultur & Bibliotek

Dungeons & Dragons spelgrupp, från 15 år

Tisdagar kl. 17.30-20.30
Nya deltagare är välkomna att ansluta till spelgruppen. Anmäl dig på: bibliotek@smedjebacken.se
Ahlbäcksalen på Smedjebackens bibliotek Länk till annan webbplats.

Plantbytardag

Lördag 27/4 kl. 11.00–13.00
Välkomna att ta med plantor och byt mot andra besökares växter. Det är också ett bra tillfälle att få råd och tips från andra odlingsintresserade.
Ahlbäcksalen på Smedjebackens bibliotek Länk till annan webbplats.

Författarsamtal med Jila Mossaed

Lördag 27/4 kl. 14.00-15.30
Jila Mossaed, poet, ledamot av Svenska Akademien och 2023 års Werner Aspenströmpristagare samtalar med Ulf Lundén om sitt författarskap och Werner Aspenström. Jila Mossaed är med på videolänk och vi på plats på Werner Aspenströmbiblioteket följer deras samtalet tillsammans.

Eftermiddagen startar med Werner Aspenströmsällskapets årsmöte som alla är välkomna till, oavsett om man är medlem eller ej. Det bjuds på kaffe. Fri entré.
Ahlbäcksalen på Smedjebackens bibliotek Länk till annan webbplats.

Kroki och modellteckning - Heldag

Lördag 27/4 kl. 10.00-16.00
I samarbete med Modellteckning välkomnas alla som vill teckna, från nybörjare till professionella konstnärer, att skissa och måla tillsammans. Denna gång under en heldag på konsthallen MEKEN. Du tar själv med det material du vill använda.

Minimiantalet deltagare som behövdes för att evenemanget ska genomföras är uppnått. Har du inte anmält dig men vill vara med så är du också välkommen. Du kan fortfarande göra det via Modellteckning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Men det går även bra att droppa in före kl. 10 då vi börjar teckna. Lokalen är öppen från kl. 08 så att du hinner komma iordning.

Deltagaravgift: 200 kr, anmäl deltagande på Modellteckning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Konsthallen MEKEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Handarbete med högläsning

Tisdag 7/5 kl. 14.00-15.30
Vi handarbetar, fikar och lyssnar på en stunds högläsning av bibliotekets personal. Du tar med eget handarbete, men är även välkommen utan. Ingen föranmälan och fikat bjuder vi på.
Ahlbäcksalen på Smedjebackens bibliotek

Bio Kontrast - Cinema Paradiso

Tisdag 14/5 kl. 19.00
Biljettpris: 120 kr. Arrangemanget genomförs i samarbete mellan Folkets Hus Smedjebacken och Kultur & Bibliotek.
Folkets Hus Smedjebacken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sommarkul

Start 17/6
Sommarens program med aktiviteter för barn och unga, samt datum och tider publiceras senare på hemsidan. Nytt för året är att vissa av veckorna kommer att ha kulturtema.
På en plats nära dig i Smedjebackens kommun

Utställning - Danilo Stankovic

Pågår 8/6-25/8
Öppettider publiceras under våren
Med en fascination för hur delade historier och sagor format vår verklighet genom tiderna målar Danilo Stankovics i en folkloristisk tradition där han skapat en förtrollad värld styrd av myt och magi.
Konsthallen MEKEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konst Runt Barken

Juli 2024, dautm publiceras under våren
En årligen återkommande konst- och hantverksrunda där professionella och amatörer ställer ut i sina butiker, ateljéer, logar, uthus och trädgårdar.
På en plats nära dig i Smedjebackens kommun

Sidan senast uppdaterad: