Konst Runt Barken

En årligen återkommande konst- och hantverksrunda i Smedjebackens kommun där professionella och amatörer ställer ut i sina butiker, ateljéer, logar, uthus och trädgårdar.

Konst Runt Barken arrangeras av enheten för Kultur & Bibliotek i samarbete med lokala kulturaktörer. Hör gärna av dig om du vill delta eller har frågor. Kontaktinformation finns längre ned på sidan.

Konst Runt Barken 2023

torsdag 6 - söndag 9 juli

kl. 11-16

 

Utställare 2023

Här kommer årets utställare att listats i sin helhet. Men vi tjuvstartar med ett smakprov på hur sidan kommer att se ut.

Arkivhuset

Åke Pallarp, Ida-Lovisa Rudolfsson

Konsthallen MEKEN

Saadia Hussain

Paul Erikssonmuseet

Paul Eriksson

 

På gång

Besökskarta

Till sommaren kommer årets karta att finnas att ladda ned från sidan eller att hämta på biblioteken i Smedjebacken och Söderbärke, Flogbergets gruva och Konsthallen MEKEN. Eller så kan du hålla utkik efter den röda loggan med båten längs vägen.

Sociala medier

På vår Facebook delar vi information om Konst Runt Barken och saker som är på gång inom kultur i närområdet året runt. Välkommen in! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Julmarknad på MEKEN

Inför julen 2023 finns det planer på en julmarknad som fyller MEKEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med konst och hantverk. Kanske en vinterversion av Konst Runt Barken? KRB:s deltagare kommer senare under året att bjudas in till ett möte för att prata möjligheter. Låter det intressant så håll utkik efter datum och tid.

Konst och kultur i det fria

Du kan året runt också göra din egen konstrunda bland kommunens offentliga konst eller besöka våra kulturmiljöer. Den digitala vandringsfoldern för offentlig konst hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En tryckt version kan hämtas på biblioteken i Smedjebacken och Söderbärke.


Tidigare upplagor av Konst Runt Barken

KRB stratades 2015 och vi ser just nu fram emot sommarens upplaga som blir den nionde i ordningen. Här hittar du information om utställare och platser som deltagit de två senaste åren.

Besökskartan för KRB 2022

 

 

Kontakt

Anna Johnsson

Kultursamordnare

0240-66 88 84

Sidan senast uppdaterad: