Konst Runt Barken 2024

Zander&Skorup

FURNITURE FAIRYTALES

”De sjungande tapetserarna”

Vi, Anna Zander och Elin Skorup har kÀnt varandra i drygt 15 Är och arbetat mycket tillsammans. Vi Àr i grunden sÄngerskor inom den klassiska musiken och har sjungit mÄnga konserter ihop genom Ären. Det har varit allt ifrÄn opera, solistframtrÀdanden i olika kyrkor och konserthus till ensemble- och körkonserter. Det var genom musiken vi lÀrde kÀnna varandra, men vi har ocksÄ alltid haft andra gemensamma intressen, sÄsom inredning och hantverk.

NÀr pandemin slog till 2019 sÄ drabbades musikvÀrlden hÄrt. Större delen av alla inbokade konserter stÀlldes in och detta medförde att vi fick tÀnka i nya banor för att fÄ utlopp för vÄr kreativitet pÄ andra sÀtt. Vi köpte second handmöbler som vi renoverade, tapetserade och sÄlde pÄ auktion. Snart fick vi Àven kunduppdrag och nÀsta steg blev att söka in till tapetserarutbildningen vid Hantverksakademin i Stockholm. KÀrleken till hantverket var hÀr för att stanna jÀmte musiken.

NÀr vi skapar vÄra egna alster jobbar vi oftast i tyger med mycket fÀrg och vackra mönster. Vi tycker om designer som Josef Frank, Stig Lindberg, Jobs handtryck och William Morris. Vi vÀljer med omsorg tyger, renoverar varsamt och har i slutÀndan skapat en unik möbel. Hantverket i sig Àr Äterbruk och det ger en extra dimension av glÀdje.

G:a Logen tillhör 1862 dÀr Pernilla Jansson, Anja Hjelte, Anna R Kinman deltar.

Sidan senast uppdaterad: