Sportfiske

Smedjebacken har goda möjligheter att erbjuda fiskeintresserade ett varierat fiske med allt från mete, flugfiske till trolling. Bland de ca 500 sjöarna i kommunen finns många fina fiskevatten med gädda, abborre, lake och vitfisk men även lax, öring, gös och sik.

Kolbäcksån med kvarnen

Att fiska i Smedjebacken bjuder på upplevelser där du kan fiska i allt från tätortsnära vattendrag och sjöar till vildmark med rinnande vatten och små tjärnar. Önskar du fiska i put-and-take vatten så erbjuds det både tätortsnära och runt om i kommunens sjöar och tjärnar.

Allemansrätten gör att du kan vistas nästan överallt i naturen bara du inte stör eller förstör. Fiske ingår däremot inte i allemansrätten. Det finns en mängd bestämmelser kring både fritids- och yrkesfiske, och de rör bland annat var du får fiska, när du får fiska och hur du får fiska. Olika vatten och olika områden har olika regler. Du som ska fiska är alltid skyldig att ta reda på vilka regler som gäller i det vatten du ska fiska.

I kommunens föreningsregister finns ett flertal fiskevårdsföreningar och fiskeklubbar som förvaltar fiskevatten och ta gärna kontakt med dem vid frågor och funderingar.

Sidan senast uppdaterad: